Glumci plesači

personSlađana Milošević
history5 minutes reading

Već smo pisali o sjajnoj i čuvenoj plesačici i glumici Riti Moreno.

A evo još priča o glumcima koji odlično plešu, plesačima koji su glumci, a koje smo preuzeli sa portala The Richest.

Hugh Jackman

Svestran glumac, nominovan za nagradu Oskar, Hugh Jackman, od detinjstva je zaljubljen u ples.

Skoro da je odustao od plesa zbog kritika svog starijeg brata koji je tada 11-godišnjem Hugh-u rekao da ne ume da pleše (da „pleše kao devojčica“). Međutim, kada je navršio 18 godina, njegov brat se predomislio i ohrabrio je Hugh-a da pleše i sledi svoje srce.

Christopher Walken

Walken je postao vrlo popularan nakon uloga u filmovima Deer Hunter i Annie Hall. Često pleše pred kamerama, ponekad kao “začin” za ulogu koju igra. Ono što većina ljudi ipak ne zna je da je Walken zapravo započeo svoju karijeru u industriji zabave kao plesač.

Christopher Walken je, navodno, rekao da je uzeo prve časove plesa kada je imao 3 godine. Svoje plesne veštine pripisuje ranim obukama i činjenici da je bio u blizini plesača od detinjstva. Takođe, igrao je uloge u mjuziklima pre nego što je stekao priznanje u filmskoj industriji.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones je glumica nagrađena nagradom Oskar. Kada je imala samo četiri godine, Catherine je već počela da pohađa časove plesa, a sa 15 godina napustila je školu kako bi se pridružila The Pajama Game (muzička produkcija na turneji).

Glumila je igrala u mjuziklu 42nd Street, kada je imala samo 17 godina. Glumica je takođe studirala u muzičkom pozorištu u Londonu pre nego što je postala slavna u Hollywood-u. Kad je reč o glumcima/glumicama koje znaju da plešu, Catherine Zeta-Jones je jednostavno jedna od najboljih. Ona ne samo da pleše kao glumica, već joj je to i hobi.

Penelope Cruz

Penelope Cruz navodi da joj je plesna istorija pomogla u filmskoj karijeri, tačnije u ulogama u franšizi Pirati s Kariba. Nominovana je za Zlatni globus i nagradu Oskar.

Bez sumnje Penelope je vrhunska plesačica i na početku svoje karijere bila je fokusirana na ples. Na Španskom nacionalnom konzervatoriju studirala je klasični balet devet godina, a kasnije je tri godine pohađala španski balet. U školi Cristine Rote studirala je dodatne četiri godine (njena rođena sestra jedna je od glavnih glumica u seriji “Korak napred” (Un Paso Adalente), priča baš o plesnoj školi).

Zoe Saldana

Druga filmska glumica sa najvećom zaradom (od 2019.) voli  da pleše. Zoe se pojavila u nekim od najvećih filmova svih vremena, uključujući Zvezdane staze, Avatar…

Zoe navodi da je, unatoč svim oblicima plesa koje je studirala, balet bila njena strast, ali je morala da  odustane jer „nije imala noge za to“. Saldana povremeno radi sa NYCB (baletani grada Njujorka) plesačima i bez sumnje je izuzetna plesačica. Zoe je jedna od onih glumica za koje ne biste očekivali da znaju da plešu jer je retko plesala na setu.

Kod nas, balerina je bila naša divna Milena Dravić.

I iako nije glumica, odlična je plesačica i to joj je svakako pomoglo da postane prava pop ikona, iako ne peva baš najbolje – Madona!

Izvori:

10 Famous Actors Who Are Fantastic Dancers | TheRichest

Hju Džekman — Vikipedija, slobodna enciklopedija (wikipedia.org)

Kristofer Voken — Vikipedija, slobodna enciklopedija (wikipedia.org)

Кетрин Зита Џоунс — Википедија (wikipedia.org)

Penelope Kruz — Vikipedija, slobodna enciklopedija (wikipedia.org)

Корак напред (ТВ серија) — Vikipedija, slobodna enciklopedija (wikipedia.org)

Зои Салдана — Википедија (wikipedia.org)

Milena Dravić — Vikipedija, slobodna enciklopedija (wikipedia.org)

Мадона — Википедија (wikipedia.org)

Foto: Unsplash.com

Vanityfair.com

glumciplesači
Sladjana Milosevic
Autorka bloga Slađana Milošević

Akreditovani coach/mentor (MP EIA). Akreditovani coach/mentor supervizor (ESIA)

Diplomate in Logotherapy (Viktor Frankl Institut, SAD)

Logocoaching – coaching primenom osnovnih principa logoterapije.

Coaching – Sir John Whitmore je coaching definisao kao: „Oslobađanje potencijala osobe radi postizanja maksimalnog učinka“ (izvor: Whitmore, J. (2002). Coaching for Performance, Third Edition: Growing People, Performance, and Purpose).

Coaching nije psihoterapija!

Logoterapija – Logoterapija daje odgovore na pitanja o smislu egzistencije. Kao psihoterapeutski pravac unosi u psihoterapiju saznanje da uz telesnu i psihičku dimenziju, čovek poseduje i treću, duhovnu dimenziju. U logoterapiji, fokus je na budućnost, na zadatke i smisao.

Više o logoterapiji možete saznati ovde: Viktor Frankl Institut, Beč/Austrija.

Za više informacija o logocoaching-u, coaching-u i superviziji za coaching i mentorstvo, Slađani možete pisati: kontakt@plesigrad.rs