Svet je naša pozornica

personSlađana Milošević
history3 minutes reading

Ranije smo već pisali o vezi plesa i prirode: Deo 1 i Deo 2.

I kako se sve uvek uklopi baš onako kako treba, iako mi često ne vidimo da je tako… Evo nas opet na vezi sa prirodom: Sat za Planetu Zemlju!

„Pokreni se za planetu“ slogan je ovogodišnje inicijative „Sat za planetu Zemlju“, koja se održava u subotu, 27. marta, od 20.30 sati. Svetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva gradove, mesta, firme i sve druge institucije da se pridruže ovoj inicijativi koja već 14 godina važi za najveću volontersku akciju za zaštitu prirode na svetu.

E sada, zašto vas sa ovog bloga baš ove godine pozivamo da se priključite ovoj akciji, prenosimo sa WWF sajta:

„Uz poznati apel za isključivanjem javne i dekorativne rasvete na 60 minuta u gradovima, kao i one u našim domovima, WWF poziva građane da se priključe i zoom događaju koji organiziraju u vreme samog Sata za planetu Zemlju. Uz ples i predstavljanje pesme napisane posebno za ovu priliku, taj će događaj poslužiti kao podsetnik da je neophodno da se hitno pokrenemo i promenimo ponašanje kako bismo ublažili klimatske promene.

Sat za planetu Zemlju prvi put je održan u Sidney-u 2007. godine kao građanska inicijativa za podizanje svesti o klimatskim promenama, ali i poziv na hitnu akciju. Uprkos teškim vremenima, prošlogodišnja akcija bila je masovnija nego ikada ranije: učestvovalo je 190 zemalja i teritorija, zabeleženo je više od 4,7 milijardi reakcija na globalnim društvenim mrežama“ (https://www.wwfadria.org/hr/novosti/vijesti/?uNewsID=2480916, sa hrvatskog prilagođeno srpskom jeziku).

Igrajmo za našu Planetu Zemlju, 27.03.2021, 20:30 ovde.

Izvori:

Tekst je preuzet sa WWAdria sajta:

https://www.wwfadria.org/hr/novosti/vijesti/?uNewsID=2480916

Sladjana Milosevic
Autorka bloga Slađana Milošević

Akreditovani coach/mentor (MP EIA). Akreditovani coach/mentor supervizor (ESIA)

Diplomate in Logotherapy (Viktor Frankl Institut, SAD)

Logocoaching – coaching primenom osnovnih principa logoterapije.

Coaching – Sir John Whitmore je coaching definisao kao: „Oslobađanje potencijala osobe radi postizanja maksimalnog učinka“ (izvor: Whitmore, J. (2002). Coaching for Performance, Third Edition: Growing People, Performance, and Purpose).

Coaching nije psihoterapija!

Logoterapija – Logoterapija daje odgovore na pitanja o smislu egzistencije. Kao psihoterapeutski pravac unosi u psihoterapiju saznanje da uz telesnu i psihičku dimenziju, čovek poseduje i treću, duhovnu dimenziju. U logoterapiji, fokus je na budućnost, na zadatke i smisao.

Više o logoterapiji možete saznati ovde: Viktor Frankl Institut, Beč/Austrija.

Za više informacija o logocoaching-u, coaching-u i superviziji za coaching i mentorstvo, Slađani možete pisati: kontakt@plesigrad.rs