“Šumadijske Zen Priče”

personSlađana Milošević
history3 minutes reading

“Šumadijske Zen Priče” Knjiga autorke Slađane Milošević

Namera ovog dela našeg sajta jeste i preporuka knjiga.

Evo još jedne 😉

Zahvaljujem Suzani na mogućnosti da ovde kratko predstavim svoju novu knjigu.

Tokom studija logoterapije naučila sam da „život zahteva smisao za humor“. Učila sam o tome i ranije godinama, na različitim obukama, ali tek mi je logoterapija pomogla da shvatim koliko je humor važan i koristan. Ako vas o važnosti humora uči neko ko je preživeo četiri koncentraciona logora i izgubio skoro sve članove svoje porodice, dr Viktor Frankl, onda to zaista morate da prihvatite.

Humor nam pomaže da situacije sagledamo iz nekog drugog ugla. Pa evo jednog zapisa iz knjige, tek da vidite do koje mere je knjiga zen😉

„Zakon ugla gledanja kaže: “Da biste bolje videli svet, a i sebe u njemu, stalno širite i menjajte ugao gledanja, jer od ugla gledanja sve zavisi““.

Kada je u uglu gledanja humor, sve je drugačije.

„Šumadijske zen priče su naizgled neobična promišljanja o svakodnevnici i svetu koji nas okružuje, sažeta u kratku, jasnu i duhovitu formu kroz koju se autorka vešto igra rečima, skraćenicama, što porukama koje šalje daje dublji smisao nad kojim se valja zaustaviti na tren u ovom hiperdinamičnom ritmu i – zamisliti.

Kad poželiš da se odmakneš, izmakneš, zagledaš i sagledaš – pa još i osmehneš. U ova turobna vremena bremenita brigama, ima li bolje preporuke za knjigu?“ (izvor: https://salonknjiga.rs/moja-knjizara/sumadijske-zen-price/) (Salon knjiga (@salonknjiga) • Instagram photos and videos)

Knjigu možete da poručite on-line putem nekoliko sajtova:

https://salonknjiga.rs/moja-knjizara/sumadijske-zen-price/
https://www.knjizare-vulkan.rs/domace-price-i-pripovetke/150490-sumadijske-zen-price?fbclid=IwAR1alsbTdjCyRyiadjUA5b6s2nf_xMoZBLgiAFXu8UOWTJ-76TG6PeNbw9E
https://www.delfi.rs/knjige/197355_sumadijske_zen_price_knjiga_delfi_knjizare.html

A možete je kupiti u DELFI i Vulkan knjižarama, širom Srbije.

Slađana Milošević

Sladjana Milosevic
Autorka bloga Slađana Milošević

Akreditovani coach/mentor (MP EIA). Akreditovani coach/mentor supervizor (ESIA)

Diplomate in Logotherapy (Viktor Frankl Institut, SAD)

Logocoaching – coaching primenom osnovnih principa logoterapije.

Coaching – Sir John Whitmore je coaching definisao kao: „Oslobađanje potencijala osobe radi postizanja maksimalnog učinka“ (izvor: Whitmore, J. (2002). Coaching for Performance, Third Edition: Growing People, Performance, and Purpose).

Coaching nije psihoterapija!

Logoterapija – Logoterapija daje odgovore na pitanja o smislu egzistencije. Kao psihoterapeutski pravac unosi u psihoterapiju saznanje da uz telesnu i psihičku dimenziju, čovek poseduje i treću, duhovnu dimenziju. U logoterapiji, fokus je na budućnost, na zadatke i smisao.

Više o logoterapiji možete saznati ovde: Viktor Frankl Institut, Beč/Austrija.

Za više informacija o logocoaching-u, coaching-u i superviziji za coaching i mentorstvo, Slađani možete pisati: kontakt@plesigrad.rs