Plešite svoj život

personSlađana Milošević
history3 minutes reading

Svake godine, online, održava se samit na kome učitelji, lekari, mistici iz celog sveta dele svoja znanja, mudrost sa ciljem da pomognu ljudima da žive ispunjenije, bolje i kvalitetnije. Zvanično je to Samit Šamana, gde se pod šamanom podrazumeva vodič ili osoba koja leči, “putuje” između svetova da bi prikupio informacije i mogao da ih podeli kako bi ljudima pobošljao život.

Ove godine slušala sam i predavanje pod naslovom “Plešite svoj život”. Predavanje je održala Banafsheh, osnivačica Dance of Oneness®; igračica, koreografkinja i učiteljica plesa. https://banafsheh.org/

U najavi predavanja sjajno je opisala ples, ovde je prevod:

Ples nam daje beskonačno mnogo „poklona“. Poziva nas da zauzmemo prostor u svetu sa poverenjem, uverenjem i “služenjem” sebi i drugima. Ples je uzbudljiv, radostan, transformativan, ples je zajedništvo. Ples nas čini celovitim i dovodi nas u ritam sa drugima.

Iako elastičan, prilagodljiv i fleksibilan, ples također krši pravila. U plesu se polariteti ujedinjuju i rađaju umetnost.

Ples je univerzalan. To je sloboda. Ples nas poziva da na najdragocjeniji i najuzvišeniji način prizemljimo dušu u svojim telima.

Tokom divnog predavanja podsetila nas je na mudrost Rumija:

Pleši kada si slomljen.

Pleši kad si strgao okove.

Pleši usred borbe.

Pleši u vlastitoj krvi.

Pleši kad si potpuno slobodan.

Pokrij uši, koje uglavnom slušaju laži i cinične šale.

Postoje stvari koje vredi čuti i videti.

Muzika. Ples. Predivno mesto u tvojoj duši.

Za kraj, i ova informacija. Jedan deo Samita je besplatan i tokom četiri dana, u našoj vremenskoj zoni 😊 možete slušati po 3 do 5 odličnih predavanja. https://shamanismsummit.com/

Izvori:

https://shamanismsummit.com/

https://banafsheh.org/

https://shamanismsummit.com/

Slike: https://banafsheh.org/gallery/

Sladjana Milosevic
Autorka bloga Slađana Milošević

Akreditovani coach/mentor (MP EIA). Akreditovani coach/mentor supervizor (ESIA)

Diplomate in Logotherapy (Viktor Frankl Institut, SAD)

Logocoaching – coaching primenom osnovnih principa logoterapije.

Coaching – Sir John Whitmore je coaching definisao kao: „Oslobađanje potencijala osobe radi postizanja maksimalnog učinka“ (izvor: Whitmore, J. (2002). Coaching for Performance, Third Edition: Growing People, Performance, and Purpose).

Coaching nije psihoterapija!

Logoterapija – Logoterapija daje odgovore na pitanja o smislu egzistencije. Kao psihoterapeutski pravac unosi u psihoterapiju saznanje da uz telesnu i psihičku dimenziju, čovek poseduje i treću, duhovnu dimenziju. U logoterapiji, fokus je na budućnost, na zadatke i smisao.

Više o logoterapiji možete saznati ovde: Viktor Frankl Institut, Beč/Austrija.

Za više informacija o logocoaching-u, coaching-u i superviziji za coaching i mentorstvo, Slađani možete pisati: kontakt@plesigrad.rs